Franciza Optiblu lider incontestabil pe piata opticilor medicale, cel mai mare importator si distribuitor autohton pe segmentul de piata reprezentativ, afacerea are un concept unic de acces liber al clientului la produse, combinat cu un nivel ridicat al serviciilor privind consilierea medicala cu servicii de montaj rapid.

 Ce inseamna franciza OPTIblu optica medicala?

OPTIblu, o franciza 100% romaneasca in domeniul opticilor medicale, ce se afla in plina expansiune teritoriala la nivel national, atat prin magazine proprii cat si prin francize. OPTIblu este cel mai important competitor pe piata de profil, brand detinut de compania OPTICAL NETWORK , cel mai important importator si distribuitor din Romania al unor marci internationale de prestigiu precum: Lindberg, Gianfranco Ferre, Exte, Iceberg, Sisley, Polaroid, si multe altele. OPTICAL NETWORK alaturi de alte companii renumite de pe piata romaneasca, face parte din investitiile finalizate ale celui mai mare fond de investitii, si anume “ Gemisa Investements”.

Franciza OPTIblu

Prima franciza OPTIblu a aparut la inceputul anului 2008, intr-o perioada foarte buna pentru investitii. Anii ce au urmat care au fost puternic marcati de criza economica afectand marea majoritate a afacerilor din Romania. Francizele Optiblu au fost intre putinele afaceri din Romania care au traversat aceasta perioada fara a intimpina probleme deosebite, demonstrand ca sunt un business rezistent si de success. Conceptul de franciza OPTIblu este bazat pe un parteneriat puternic ce vine ca suport pentru dezvoltarea opticilor medicale din toate orasele tarii. Deasemenea franciza OPTIblu vine in ajutorul celor care doresc sa se lanseze in afaceri sau doresc sa o dezvolte pe cea existenta.

Conditiile pe care viitorul francizat trebuie sa le implineasca pentru a deveni partenerul nostru.

Este necesar un punct de vanzare cu o suprafata minima de 30 de metri patratipentru optica standard si de 70 metri patrati pentru optica premium. Sunt vizate orasele cu minim 10 mii de locuitori. Un criteriu foarte important este ca cel putin una dintre persoanele ce vor administra franciza sa aibe experianta in domeniu si sa se implice direct in afacere.

Alte detalii de care un viitor francizat ar trebui sa tina seama?

Durata contractului: 5 ani cu posibilitate de prelungire, daca ambii parteneri isi dau acordul si doresc acest lucru.

INVESTITIE INITIALA suportata de viitorul francizat consta in:

– Taxa de intrare: 5000 de euro fara TVA

– Redeventa: 5% din cifra de afaceri (venitul brut obtinut din totalitatea produselor vandute din care se scade valoarea produselor returnate si TVA- ul, se plateste lunar)

– Stocul de marfa si costurile acestuia sunt suportate de francizat, francizorul asigurandu-se ca se respecta termenii de acordare a reducerilor de preturi

– Costurile de amenajare a spatiului conform standardelor minime OPTIblu.

OPTIblu    OPTIblu