Franciza Leonidas este un producator de renume mondial de ciocolata, cu vanzari de peste 100 de sortimente diferite de praline prin peste 1400 puncte de vanzare in intreaga lume si cea mai vanduta ciocolata in Belgia. Brandul a luat nastere in anul 1913, la initiativa emigrantului grec Leonidas Kestekides, care paraseste America la inceputul secolului XIX si se stabileste in Belgia, punand bazele uneia dintre cele mai mari companii producatoare de praline din lume care in 2013 va implini un secol de activitate.

Franciza Leonidas cea mai vanduta ciocolata in Belgia

Si tu te poti alatura echipei Leonidas! Vei beneficia de o formula testata, produse cu o trasabilitate perfecta, garantia unei prospetimi totale, oriunde v-ati afla. Aceasta nu este tot: puteti fi sigur ca veti gasi oameni gata sa va raspunda la toate intrebarile dumneavoastra, in fiecare etapa a procesului. Veti fi ajutat pas cu pas, sa gestionati cumpararea produselor intr-un mod foarte practic inca de la inceput, veti primi sprijin din punct de vedere al logisticii si tehnicilor de vanzare pentru a va insusi cunostintele si know-how-ul si nu in ultimul rand, veti avea posibilitatea de a va construi o afacere bazata pe un echilibru intre autonomie si omogenitatea de imagine a unei mari retele. Pe langa oportunitatea de a vinde una dintre cele mai bune ciocolate din lume, cel mai mare avantaj in initiativa de a va deschide propriul magazin Leonidas, este faptul ca nu se percepe taxa de franciza si nici redeventa.

Investitia initiala, ce cuprinde amenajarea unui spatiu de minim 25-30 mp in conformitate cu normele impuse de catre  Leonidas, precum si costurile aferente primei comenzi, poate ajunge la 10.000 euro.

Gasiti mai jos si un chestionar pe care l-am completat in cadrul unui studiu a pietei de franciza din Romania.

Franciza Leonidas ciocolata belgiana

Numele sistemului de franciza: LEONIDAS

Numele legal al companiei :S.C. M’B BUSINESS srl

Tara de origine a sistemului de franciza: BELGIA

Anul începerii activitatii companiei in Romania:2001

Anul deschiderii primei unitati în sistem de franciza:2003

Numarul actual de unitati deschise în sistem de franciza:4

Numarul total de unitati deschise în franciza estimat la finalul anului 2012:5

Numarul aproximativ de angajati într-un punct de vânzare a sistemului de franciza:1-2

Pentru francizele straine, modul prin care au intrat pe piata din România: filiala proprie / francizare directa/ master franciza/agenti de dezvoltare zonala/parteneriat .Master francizà

Franciza de distributie sau de servicii ?  Distributie

Domeniul de activitate a francizei :*Praline, ciocolata

Media lunara a vânzarilor într-un punct de operare din reteaua de franciza ( estimativ pentru 2012)aprox. 100 kg

Exista unitati deschise în afara tarii? – Da

Pentru francizele românesti cu unitati deschide în afara tarii : enumerarea tarilor în care sunt prezenti de la prima pâna la cea mai recenta intrare Franciza exista pe toate continentele aprox. 2000 de magazine ultima fiind chiar pe Bvd Magheru in Bucuresti.

Expansiunea prin deschiderea primei unitati în franciza a început în anul : 2003

Numarul total al unitatilor deschise in franciza în afara tarii estimat pâna la finalul anului 2012 In jur de 2000

In ce zona a tarii se afla sediul central? – Bucuresti.

Franciza Leonidas este un producator de renume mondial de ciocolata.