Jeff de Bruges este liderul pietei franceze a produselor din ciocolata, dar in acelasi timp a reusit sa se impuna prin franciza in nu mai putin de 12 tari. Cu un ritm al expansiunii ajuns la peste 20 de noi magazine pe an.

Daca vrei sa faci o surpriza unui chocaholic, atunci aici e locul unde ciocolata este treaba serioasa. De la pret si pana la ambalaj, in Jeff de Bruges gasesti cadouri dulci si pretioase. Este vorba de un brand de bomboane de ciocolata care exista din anul 1986, prezent in 23 de tari momentan. Desi numele ar putea sa-ti inspire ciocolata belgiana, nu te lasa inselat. Este o afacere frantuzeasca 100%.

Franciza – Un business cu gust de ciocolata

Ce gasim aici? Pai o selectie bogata a bomboanelor de ciocolata clasice pe baza carora Jeff de Bruges a ajuns un brand asa de cunoscut. Avem aici bomboane de ciocolata cu lapte, ciocolata amaruie, crema de vanilie, martipan, fiecare cu un look specific. Este vorba de ciocolata belgiana, ciocolata asa numita „de casa“, rafinata si produsa in serii mici. Se prezinta in peste 200 de sortimente si este vanduta la kilogram sau diviziuni ale acesteia in pachete cadou. Ai ambalaje mititele pentru toate buzunarele si cosulete cu multe bomboane  sau cutii tapetate cu matase. In fiecare an, vei gasi o alta serie de ambalaje si cutii, in functie de ce au ales designerii cu care lucreaza compania in acel an. De ce Jeff de Bruges si nu un alt brand? In primul rand, pentru varietatea produselor (sunt peste 200 de sortimente de ciocolata, cu cele mai diverse forme si ambalaje). In al doilea rand, pentru adresabilitatea ridicata a acestora (s-a dovedit ca atat produsele clasice, cat si specialitatile sunt foarte cautate de clienti cu ocazia unor evenimente importante, cum ar fi nunti, botezuri, sau Valentine Day).

Taxa franciza – valoarea investitiei

* Taxa de franciza 13.000 euro

* Investitie de start-up 50.000 euro/magazin

* Redevente :0

* Master francizor LCC Top SRL

* Nr. magazine 1

* Stoc marfa 15.000 euro (500 euro/mp)

* Cifra de afaceri/primul an 500.000 euro

* Durata contract 5 ani

* Cel interesat trebuie sa detina un spatiu de circa 30 mp situat pe o artera comerciala sau intr-o galerie comerciala

* De asemenea, francizatul va urma cursuri de instruire in domeniu

* Rentabilitatea unui magazin depinde foarte mult de zona in care este amplasat. Astfel, in Bucuresti, unde nivelul chiriei este mai ridicat, ar trebui realizata o cifra de afaceri lunara de 20.000 euro, iar in provincie, de 15.000 euro.

Franciza