Expert Detailing iti ofera toate serviciile de care ai nevoie pentru intretinerea, refacerea, infrumusetarea si protejarea suprafetelor masinii tale. Si chiar ceva in plus.

Profil de franciza: Salonul de frumusete al masinilor. Pentru o redare a frumusetii si stralucirii unui automobil, care nu se obtine doar printr-o simpla spalare, au aparut serviciile de “detailing”. Sub sloganul “Salonul de frumusete pentru masina ta” (inregistrat la OSIM), centrele Expert Detailing ofera acum servicii profesioniste de intretinere si reconditionare auto, care satisfac exigenta proprietarilor de masini scumpe. Mai concret, serviciile de detailing inseamna, pentru exteriorul masinii, spalarea si decontaminarea cu argila, precum si indepartarea diferitelor depuneri, reconditionarea vopselei, lustruiri prin care se corecteaza diferitele efecte (asa numitul efect de pinza de paianjen sau efectul de “interior de oala”) de pe vopseaua masinii de la lustruirile anterioare.

Expert Detailing Concept:

“Salonul de frumusete pentru masina ta!” reuseste sa transmita clar si rapid atat nevoia pe care o are automobilul, cat si serviciul oferit conducatorilor auto. Centrul profesional de detailing pe care il avem noi in vedere pentru materializarea acestui concept, este o suprapunere de “Salon auto” cu o “Clinica de frumusete”, cu un “Coafor/frizerie de lux” si cu un “Centru de chirurgie plastica” pentru masini. Noi consideram ca forta conceptului nostru consta in primul rand in faptul ca ” Salonul de frumusete pentru masina ta!” spune totul, din prima, fara a avea nevoie de explicatii suplimentare.

Franciza

Iata mai jos cateva dintre capitolele manualului de franciza pe care il primesti cand intri in reteaua noastra. Pe langa acesta beneficiezi si de asistenta noastra in organizarea activitatii, pentru a ne asigura ca pornesti cu dreptul in aceasta afacere.

  • Descrierea serviciilor de detailing
  • Analiza de marketing
  • Locatia si organizarea activitatii
  • Personalul
  • Echipamentele
  • Produsele chimice
  • Proceduri de lucru
  • Planul de comunicare
 • Organizarea activitatii de vanzari

Cum se Face Executia Serviciului?

Sa spunem ca s-a ales un pachet de detailing exterior standard numit Clear Shine, varianta Wet Gloss.

Se va proceda dupa cum urmeaza:

 • Se va spala exteriorul masinii.
 • Se vor indeparta eventualele contaminari: bitum, vopsea de la marcaje, rasini de copaci, lipituri de orice fel: stickere, autocolant), etc.
 • Apoi s e va bufui vopseaua cu un compound corespunzator si cu un tampon de lana naturala. In acest fel, vor fi indepartate zgarieturile mai adanci – dar care n-au deposit masa vopselei – si contaminarile profunde.
 • Urmeaza un polish cu un tampon de burete, care finiseaza suprafetele. Se urmareste imbunatatirea cat mai mult posibil a suprafetei. Cu cat pot creste mai mult netezimea suprafetei, cu atat vopseaua va fi capabila sa reflecte mai multa lumina, iar asta se traduce printr-o stralucire mai mare. De asemenea, in cazul vopselelor cu lac, polisharea va da efect de “adancire” a lacului. Cu cat stratul de lac devine mai neted, el este mai clar, iar adancimea lui creste. Mai departe, se spala din nou masina, se trateaza ornamentele exterioare, plasticele, cauciucurile si , dupa nevoie, jantele, farurile si stopurile.

Dupa caz, mai ales pentru masinile negre sau cu culori inchise, poate fi nevoie de un pas suplimentar de scoatere a urmelor de polishare, “swirl remover”.  Aceste urme nu exista intotdeauna, dar mai ales nu se vad intotdeauna si in orice conditii. Ele pot aparea numai intr-o lumina potrivita: neon, razele soarelui, umbra, etc. De aceea, atunci cand sunt sesizate ulterior, se reface serviciul. Pentru protectie se foloseste o ceara care va da un “efect de ud” vopselei. Acest efect este spectaculos pe culorile inchise, cu deosebire pe negru si rosu.

La sfarsit, se trece la executia detailingului final, care presupune intepartarea tuturor exceselor de produse ramase pe suprafata, eventual a prafului de la bufuire si a excesului de dressing de pe cauciucuri si ornamente. De asemenea, se curata geamurile. Un astfel de serviciu poate dura 5 ore de munca intensa si poate costa 450 de lei, pentru o masina de marime medie, cu un grad obisnuit de uzura.

Sa spunem ca s-a ales un pachet de detailing interior standard, care se numeste Leather Clinic-Revit. Se va proceda dupa cum urmeaza: Se strang lucrurile personale din masina si portbagaj, torpedo si buzunare, se scot si, eventual, se depoziteaza in saci de plastic. Se  indeparteaza gunoaiele mari, se scot si se spala scrumierele si presurile.

Acesta din urma se samponeaza, se usuca si, dupa caz (daca sunt din cauciuc), se trateaza cu dressing. Apoi, se aspira intreg interiorul, incluzand buzunarele, consola, bordul, haionul si portbagajul. Dupa aceea se samponeaza mocheta pe locurile din fata, spate, haion, portbagaj, si se limpezeste cu extractorul. Urmeaza curatarea tapiteriei din piele cu curatitor special, cu PH-ul echilibrat in asa fel incat sa nu accentueze tendinta naturala de deshidratare a pielii. Dupa curatarea pielii si stergerea intregii tapiterii, se procedeaza la aplicarea balsamului de piele. Acesta din urma va patrunde in structura pielii si-i va reda moliciunea si elasticitatea, care ii vor mari rezistenta si ii vor prelungi durata de viata.

 • Se curata, samponeaza si trateaza corespunzator fetele de usi si restul portbagajului, articulatiile usilor/burdufurile de cauciuc, pragurile si stalpii.
 • Se curata bordul, consola, gratarele gurilor de A/C, ceasurile si pe rand toate ornamentele interioare.
 • Se sterge si se face dressing cu un protector pentru vinil (sau piele, dupa caz).
 • Se spala luneta si parbrizul, geamurile laterale. Daca se stabileste in prealabil, se polisheaza geamurile cu un sealant special, care le mareste claritatea si le confera un anumit grad de protectie.
 • Repetarea tratamentului interior cu consecventa va spori actiunea antistatica a dressingului de pe bord, consola si ornamente si a sealantului de pe geamuri.
 • Se sterge cu o laveta din microfibre si se usuca totul cu o suflanta speciala (60 000 l/min).
 • Se aspira din nou, se depoziteaza lucrurile personale si se face detailingul interior final. Dupa caz, acest serviciu poate contine si un tratament de igienizare a galeriei A/C (eliberarea de “Sick Car Syndrome”), inclusiv un tratament de “ spalare a aerului din habitaclu”, numit “Clinic Perfect Air”, un concept care provoaca cel putin nedumerire, la prima vedere, dar care se realizeaza in principal printr-o solutie odor kill, compus 100% din ingrediente naturale (fiind astfel sigur pentru copii si pentru cei cu afectiuni respiratorii).
 • Dupa executia serviciului, se procedeaza la verificarea lui cu ajutorul Fisei de Comanda. Cand se descopera, se refac sau se completeaza anumite detalii. O parte a “ritualului” de predare a masinii, pe care noi il consideram esential, este verificarea impreuna cu clientul.

Iata cateva motive pentru care aceasta procedura este vitala si majora:

  • am posibilitatea sa-ti prezint toate aspectele serviciului realizat;
  • am posibilitatea sa obtin implicarea ta, cu ochiul tau odihnit, cu privirea ta proaspata si cu un plus de cunoastere a masinii;
  • avem posibilitatea sa identificam anumite “accidete” de ne-comunicare si sa ridicam serviciul la asteparile tale initiale sau sa le depasim;
 • avem ocazia sa determinam ca cel putin punctele de referinta stabilite si platite ale serviciului au fost realizate.

Ne dorim sa intelegi si tu importanta acestui ritual si sa accepti sa-l indeplinim impreuna, astfel rezultatele devin incomparabil mai bune.

Consideram ca este intelept sa-ti faci timp pentru asta, sa te asiguri ca n-ai lasat bani pe masa, cu atat mai mult cu cat nu vei face serviciul la noi. Pentru ca asa cum vei vedea in randurile urmatoare, la noi serviciul nu se termina acum. O alta interpretare ar putea fi acesta: daca te implici in verificare, ne ajuti sa eliminam rebuturile si erorile marunte, prezenta in orice proces automat de productie, daramite cand e vorba de servicii personalizate – nu exista doua masini cu nevoi identice – facute de oameni, nu de roboti. Partea buna a “rebuturilor” in servicii, spre deosebire de productia de masa, este ca serviciile pot fi intotdeauna refacute, mai bine!

Profil de franciza: Salonul de frumusete al masinilor -Franciza Expert Detailing

Contact Franciza Expert Detailing